Dørtrin betegnes også fodspark, dørtærskler, tærskler, fodtrin og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele i boligen. De påføres spark og slid i meget højere grad end boligens trægulv. Afslibning af dørtrin udføres af os, et dygtigt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Når du har parket- eller plankegulve, kan enhver gulvrenovering blive lavet af vores gulvfirma. Godt nok er vores specialitet gulvbehandling, gulvafhøvling og gulvafslibning, hvor vores kompetancer, erfaring og ekspertiser virkelig får fri udfoldelse. Ikke desto mindre spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til slibning af trægulve og store gulvarbejder. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, får du en god og brugbar gulvløsning med garanti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er familietradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i rummene for parrets fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvad er et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er til stadighed den værst antagelige og tilfører visse knubs, stød og slid. Det betyder, at materialet tit er af en hårdt træ, der kan udholde den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort i Danmark er eg. Så derfor er en god del dørtrin udført i egetræ. I almindelighed vil boligens dørtrin få den samme behandling som de omkringliggende gulve af træ har. Dette skaber en æstetisk gulvoverflade og giver et rigtig yndigt resultat.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har diverse betegnelser, som efterhånden bruges i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin forneden i en døråbning, som i længde og bredde svare til dørens dimensioner. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig rumopdeling, som er formålstjenlig ved vedligeholdelse, pleje og rengøring.

Hvorfor produceres dørtrin i eg?

Som nævnt, kommer dørtrin for en forrykt stor belastning. Dette gør dem sarte og kan kræve jævnligere afslibning end parketgulve samt en stabil overfladebehandling. I flere forskellige tilfæde lakeres trinnene skønt plankegulvet får en anden gulvbehandling som lud, olie, voks eller sæbe

Af hvilken årsag rudner mange dørtrin?

Brug og mange års brug af dørtærskel i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette er man vidne til især ved bløde træsorter som gran, lærk og fyr der har været brugt i mere end hundrede år. hule dørtrin kan almindeligvis slibes plane, men vi møder ofte arbejder hvor en gulvsanering og udskiftning er bydende nødvendig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, dørtærskel, bundstykker og fodtrin er alle en del af selve karmen omkring døren. I flere mange nye moderne hjem og boliger har trægulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, bruges den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Herved opnås et umanerlig hårdfør trin med fin kvalitet.

Ekspert i bearbejdning af dørtrin

Vi er specialister i gulvafsibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, trapper, tærskler, køkkenbordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.