Gulvpleje benyttes til at gøre trægulvet yndigt og bevare en slidstærk overflade. Plankegulve eller parket plejes forskelligt hvilket betinges af kondition og behandling. Den perfekte gulvpleje tilrettes rengøringen og vedligeholdelsen i boligen.

Hvofor gulvpleje?

Der er nu noget hyggeligt ved trægulve og træ i boligen. parket og plankegulve giver boligen noget helt specielt, i stuen, børneværelset eller et direktørkontor i et firma. Træ giver en snert af velbehag, uovertræffelighed og velvære på én gang. Ved at rengøre, pleje og vedligeholde et gulv godt, vil du erhverve dig en gulvløsning som holder i årevis.

Gulvpleje og gulvrengøring af trægulve?

Det er vigtigt at du bruger de passende plejemidler til rengøring og vedligeholdelse af plankegulve. Fejl brug af rengøringsmidler er med til at ødelægge og misfarve og ødelægge gulvene. Det kan herudover give problemer at efterlade trægulve for vådt ved vask. uanset hvilken behandling parketgulvet har, må det ikke være vådt/fugtigt over længere tid. Kraftige rengøringsmidler på plankegulve eller parket kan ødelægge overfladen.

Gulvpleje af lak, lud og olie parket?

Har du et ludbehandlet pankegulv eller parket skal det vaskes med sæbespåner eller en specialsæbe til trægulve. Gulve med lak kan med fordel vaskes med almindeligt rengøringsmiddel eller et par dråber opvaskemiddel. olieret gulve kan vaskes med træsæbe eller oliepleje, som ganske enkelt blandes i vand.

Hvornår gulvvedligeholdelse og hvornår gulvpleje?

Vi tilbyder vejledning om gulvvedligeholdelse, gulvrengøring samt gulvpleje. I fald hjemmet har et slidt og grimt parket eller plankegulv, kan det være fristende med en gulvsanering og udskiftning. Ofte behøver du ikke at udskifte dit plankegulv, men kan slå sig til tåls med en afslibning. Gulvmanden har en stor del typer gulvrenovering, herunder gulvafhøvling, gulvslibning samt behandling, hvorefter dit udtjente trægulv ændres til nyt. Vi anvender fuldslibning, let slibning og gulvafslibning til renovering.

Hvad er en fuldslibning?

En fuldslibning giver ofte det mest tilfredsstillende løsning. Her slibes træet helt, så overfladebehandlingen udføres på nyafslebet træ. Herefter kan der laves en ny gulvbehandling med sæbe, olie, lak og voks. Et unikt udtryk fås med gulvmaling eller bejdse, så kun fantasiensætter grænser.

Hvad forstås ved let afslibning?

Her slibes parket eller plankegulvet kun meget let med fint sandpapir eller et slibenet. Teknikken egner sig bedst til genopfriskning af gulvet med voks, lak, olie eller sæbe. Gulvoverfladen ‘nulstilles’ så er helt ren og klar til en ny overfladebehandling. Kontakt os gerne for yderligere oplysninger om vedligeholdelse, afslibning og rengøring og gulvpleje.