Lud og ludning er en teknik som skaber et smukt, lyst og naturligt look og patina. Lud og ludbehandling beskytter ikke plankegulvet eller parketgulvet mod brug. Derved må der så gives en holdbar efterbehandling oven på ludbehandlingen, herunder hvid olie, sæbe, voks, hvid olie, hvid lak og almindelig olie, lud, lak. Vi bruger fabrikater som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad forstår man ved lud og ludbehandling?

Lud og ludbehandling benyttes til afværge den røddelige gule patina på lyse parketgulve. Ludden er en kemi som modvirker træets oprindelige garvesyre samt dermed nedbryder gulning. Fra da af overtager du et trægulv med den hotte lyse farve.

Hvad for en overflade kan anbefales sammen med lud?

Gulvslibning og behandling af parketgulve og plankegulve kan således give diverse påvirkning afhængig af træets tilstand, gulvtype samt træsort. Især luddede trægulve angiver forskellig farvenuance bestemmes af mængden af træets garvesyre. Mørke gulve kan ikke ludbehandles og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvrengøring samt gulvvedligeholdelse?

Når et gulv med ludbehandling ‘skrubbes’ så farvenuancen og ludden går tabt, vil hele parketgulvet og plankegulvet mellemslibes og påføres endnu en omgang. Daglig rengøring er støvsugning samt vask udført efter behov. Hertil bruges en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et gammelt husråd, som vi gladeligt viderebringer. Med sæbespånevand fås den eftertragtede hvidgrålige patina og look, som er på mode nu.

Alternative efterbehandlinger til natur lud og hvid lud?

Er du på udkig efter et lyst parketgulv eller plankegulv i privatboligen, så skriv til solidt gulvfirma. Vi tilbyder gulvvejledning, gulvinspiration og gulvrådgivning og en fortrinlig service, så du modtager den allerbedste overflademulighed. Som fagmand ved vi alt om plankegulve og parket og vi lytter til dine ønsker og forventninger til det nyafslebne parketgulv eller plankegulv, og orienterer dig om tørretid, vedligeholdelse og sæbebehandling. Alternative efterbehandlinger er hvid lak og hvid olie, som giver en yndig, hvid farvenuance. Vi foreslår ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede bræddegulve?

Som nævnt må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludden i træoverfladen. Dersom der kommer pletter af te, blod, kaffe, rødvin eller andet på overfladen, er teknikken at anvende en ‘pletfjerner’ til en og samme formål.